Candidații și promisiunile electorale
Social 20 octombrie 2023, 19:44 | 1878

Unii vor să construiască și să reabiliteze școli, iar alții să dezvolte infrastructura sportivă. Sunt promisiunile candidaților pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, care au publicat astăzi mesaje corespunzătoare. Din listele cu promisiuni ale aspiranților nu lipsesc subiecte devenite celebre în astfel de campanii - alocații unice pentru copii sau lichidarea construcțiilor ilegale.

Candidatul Partidului Social Democrat European, Vadim Brânzaniuc, își exprimă îngrijorarea privind supraaglomerarea instituțiilor de învățământ din Chișinău. El spune că orașul are nevoie de un plan de acțiuni, care să redreseze situația.

VADIM BRÎNZANIUC, candidat pentru funcția de primar al Chișinăului: "Vă dau asigurări că în decurs de patru ani de zile, eu și echipa mea avem capacitatea de a asigura reabilitarea tuturor școlilor și grădinițelor din Chișinău. De asemenea, vom asigura construcția a câte două creșe la nivelul fiecărui sector."

Iar candidatul Bocului electoral ”Ruslan Codreanu” promite că va moderniza toate bazinele de înot din oraș pentru a le face mai atractive. „Vom finanța școlile sportive pentru a dezvolta talentele și a crea campioni”, spune Ruslan Codreanu.

RUSLAN CODREANU, candidat pentru funcția de primar al Chișinăului: "Eu, Ruslan Codreanu, împreună cu echipa mea vom continua să construim infrastructura sportivă, ca să oferim copiilor noștri și acces la gimnastică, și acces la înot, și acces la un volei de calitate, și un baschet."

Protecția socială e importantă pentru candidatul Partidului ”Renaștere”, Vasile Bolea. El promite să ofere sprijin familiilor și bugetarilor, care se află în dificultate.

VASILE BOLEA, candidat pentru funcția de primar al Chișinăului: "Vom acorda un sprijin financiar pentru ceremoniile de botez ale fiecărui nou-născut. 21.000 de lei pentru botezul primului copil. 25.000 de lei pentru botezul celui de-al doilea și 30.000 de lei pentru botezul celui de-al treilea, și mai mult."

Candidatul Partidului ”Renaștere” promite că va acorda și o alocație unică pentru fiecare copil din ciclul primar de învățământ.

O luptă împotriva celor, care construiesc ilegal promite candidatul PAS Lilian Carp. El a declarat astăzi că va face ”un Chișinău protejat de această dezvoltare haotică”.

LILIAN CARP, candidat pentru funcția de primar al Chișinăului: "În ultimii ai, Chișinăul s-a dezvoltat haotic, pentru că nu existat o viziune de extindere a orașului, iar primria-partid a votat proiecte care a aglomerat orașul și mai mult."

Ion Bulgac, candidatul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, spune că are drept obiectiv să transforme orașul Chișinău într-o atracție turistică.

ION BULGAC, candidat pentru funcția de primar al Chișinăului: "Propun organizarea a celui mai mare festival de street-art și pictură murală. Totodată, vrem să organizăm cel mai mare festival de muzică din Europa de Est. Este timpul să facem cultură așa cum se face la Cluj, la Berlin sau la Barcelona."

Iar Adrian Albu, candidatul PSRM, spune că vrea să promoveze proiectul ”un card al chișinăuianului”.

ADRIAN ALBU, candidat pentru funcția de primar al Chișinăului: "Le vom putea da cetățenilor prin diferite proiecte economice și sociale. Cu acest card vrem să facem și biletul transportului unic, și înregistrarea copilului pentru grădiniță."

În cursa pentru Primăria Chișinău au fost înregistrați 27 de candidați. Scrutinul va avea loc pe 5 noiembrie.

Opinia ta contează. Comentează!