Solicită scumpirea curentului
Social 19 martie 2019, 19:32 | 801

Compania de stat „Furnizarea Energiei Electrice Nord” din Bălţi a solicitat majorarea, cu aproximativ 10 la sută, a tarifelor pentru curent.

Compania de stat „Furnizarea Energiei Electrice Nord” din Bălţi a solicitat majorarea, cu aproximativ 10 la sută, a tarifelor pentru curent.

Cererea de majorare a tarifelor pentru curent a fost depusa la Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica, noteaza portalul mold-street.com. Intreprinderea detinuta de stat furnizeaza energie electrica pentru aproape jumatate de milion de consumatori din localitatile din nordul republicii. Astfel, pentru consumatorii mari, precum agentii economici sau institutiile de stat, noul tarif ar urma să fie de un leu si 85 de bani pentru un kilowatt/ora. Cu 19 bani mai mare decat cel actual. Pentru consumatorii casnici, tariful solicitat este de doi lei si noua bani, cu 18 bani mai mult. Compania controlata de stat isi argumenteaza solicitarea de majorare a tarifelor prin devierile financiare, de circa 110 milioane de lei, acumulate in anii 2017 si 2018. Cat despre cele doua companii din cadrul grupului Gas Natural Fenosa, majorarea preturilor ar putea fi de 0,7 la suta. E adevarat ca toate solicitarile de ajustare a tarifelor au fost depuse la ANRE inainte de aflarea faptului ca pretul de import al energiei electrice va creste de la 1 aprilie cu aproximativ 2 la suta, mai scrie portalul mold-street.com. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie