Jurnalul orei 19, 23 August
Jurnalul orei 19:00 23 august 2023, 20:01 | 806

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Afirmații cu tentă separatistă în autonomia găgăuză. Președintele Adunării Populare de la Comrat, Dmitrii Constantinov, nu exclude proclamarea unei așa-zise „republici găgăuze”. Autoritățile de la Chișinău atrag atenția că declarațiile lui Constantinov s-ar putea lăsa cu pedepse. Detalii - în câteva clipe, la știri.

2. Încă un atac rusesc la granița României. Au fost explozii în portul ucrainean Ismail, de pe Dunăre. Sirenele au fost auzite în regiunea orașului Tulcea, care se află la doar 20 de kilometri de Ismail. Atacuri cu drone au avut loc și la Moscova. Una a lovit o clădire din zona rezidențială de lux, Moscow City.

3. Alegerea noilor membri ai Consiliului Superior al Procurorilor a eșuat. Trei candidați au cerut amânarea Adunării Generale a Procurorilor, care s-a desfășurat astăzi după o pauză de trei ani. Cei trei concurenții nu au promovat evaluarea Comisiei pre-vetting și au contestat decizia la CSJ, obținând câștig de cauză. Amănunte - în jurnal.

4. Furtună dezastruoasă în Mecca, oraș situat în plin deșert, în Arabia Saudită. Capitala spirituală a lumii musulmane a fost lovită de ploi puternice, șuvoaie scăpate de sub control și vânt năprasnic. Mulți credincioși care au venit la sanctuarul Kaaba de la Marea Moschee au fost luați pe sus de rafale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie