Tentativa eșuată de votare a Guvernului Grosu a fost comentată de unii politicieni români
Politic 25 martie 2021, 19:39 | 1907

Tentativa eșuată de votare a Guvernului Grosu a provocat comentarii și în rândul politicienilor și eurodeputaților români. ”Nu este posibil ca politicienii decredibilizați să continue să împiedice buna funcționare a unei administrații”, a declarat europarlamentarul Dragoș Tudorache. Deputatul de la București Matei Dobrovie spune că alianța anti-anticipate este disperată să împiedice cu orice preț alegerile și recurge la sabotaj.

Eurodepuatul român Dragoș Tudorache notează într-un mesaj pe Facebook că ”este inadmisibil ca, în plină pandemie și criză sanitară, pe fondul lipsei de vaccinuri și al condiționalităților financiare, să asistăm la jocuri politice revanșarde care provoacă instabilitate guvernamentală”.

DRAGOȘ TUDORACHE, eurodeputat român: "Cetățenii Republicii Moldova s-au exprimat cât se poate de clar și de tranșant la ultimele alegeri și au oferit un mandat axat pe continuarea și intensificarea parcursului european al țării lor. Nu este posibil ca politicienii decredibilizați prin vot să continue să împiedice buna funcționare a unei administrații."

Dragoș Tudorache și-a exprimat speranța că ”politicienii responsabili din Republica Moldova vor găsi rapid soluțiile corecte pentru a depăși actuala situație creată artificial, chiar dacă aceste soluții vor implica alegeri anticipate”. Într-un alt mesaj, deputatul român Matei Dobrovie a remarcat că cetățenii moldoveni au asitat astăzi la un ”boicot al forțelor pro-corupție din Parlament”.

MATEI DOBROVIE, deputat român: "Lăsați în offside de retragerea candidatei lor pentru funcția de premier și prinși pe picior greșit de decizia rapidă a Maiei Sandu de a desemna un alt candidat, Dodon și tovarășii pro-corupție s-au trezit în fața a două opțiuni proaste pentru ei: învestirea guvernului Grosu, care are printre priorități curățarea instituțiilor de stat de oamenii lor corupți, sau alegerile anticipate atât de nedorite."

Matei Dobrovie a mai notat că ”o asemenea majoritate toxică, care pune interese personale și de grup mai presus decât dreptul la viață al cetățenilor prin menținerea acestei stări de blocaj total, nu poate și nu vrea să facă nimic bun în interesul țării și al oamenilor”. Purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Carmena Sterpu nu a fost de găsit pentru o reacție.

Opinia ta contează. Comentează!