Avion dispărut de pe radare
Externe 11 decembrie 2019, 15:50 | 1444

Autoritățile din Chile caută un avion cu 38 de persoane la bord, care a dispărut de pe radare în timp ce se îndrepta spre o bază militară din Antarctica. Detalii aflați în cele ce urmează.

CHILE Patru ambarcaţiuni chiliene, una argentiniană şi una americană, plus 13 avioane au fost mobilizate pentru operaţiunea de căutare a avionului Hercules C130 al armatei chiliene, dispărut în timp ce se îndrepta spre o bază din Antarctica. La bordul aparatului de zbor se aflau 38 de oameni, printre care 17 membri ai echipajului şi 15 militari. Ei se deplasau la acea bază pentru o revizie la o conductă petrolieră plutitoare. Operaţiunile de căutare şi salvare se desfăşoară pe o rază de aproape 100 de kilometri de la locul unde se estimează că se afla avionul în momentul pierderii contactului radio.

BRAZILIA O şosea din Brazilia s-a surpat din senin şi a înghiţit cel puţin patru maşini. S-a întâmplat în preajma unui șantier, motiv pentru care a fost deschisă o anchetă pentru a stabili dacă nu cumva administratorii șantierului nu au respectat normele de construcție. Automobilele ajunse în crater erau parcate pe marginea drumului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

GERMANIA Autoritățile din Berlin au decretat stare de urgenţă climatică în capitală. Măsura prevede sporirea eforturilor în vederea combaterii efectelor generate de schimbările climatice. Unul dintre scopurile anunțate de Senatul Berlinului este reducerea drastică a emisiilor de carbon în oraș, mai multe decizii în acest sens urmând a fi anunțate în perioada următoare. Berlinul merge astfel pe urmele multor capitale din întreaga lume, care au decretat stare de urgenţă climatică și au atenționat asupra nevoii unor măsuri urgente. 

Opinia ta contează. Comentează!