Dumitru Robu, procuror general interimar
Social 30 iulie 2019, 20:17 | 5412

Dumitru Robu este procurorul general interimar al Republicii Moldova. Președintele Igor Dodon a semnat astăzi decretul la puțin timp după ce 78 de deputați au votat în favoarea lui Robu la propunerea Comisiei juridice numiri și imunități. Proiectul a fost înregistrat la Parlament ieri, de către deputații Alexandru Slusari, Igor Grosu și Vlad Bătrâncea.

Slusari spune că decizia a fost luată în urma analizării CV-urilor candidaților. Potrivit lui, Robu este un specialist tânăr, care nu figurează în investigații jurnalistice și întrunește toate condițiile Legii cu privire la Procuratură. Deputatul PD Sergiu Sârbu susține că acțiunea de desemnare a procurorului general interimar s-ar face în grabă.

Sergiu Sârbu este contrazis de către deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea.

Deputatul Blocului ACUM Maria Ciobanu a considerat să-i dea o replică lui Sergiu Sârbu.

Candidatura lui Dumitru Robu a fost susținută și de către deputații PD...

Ulterior, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități Sergiu Litvinenco a prezentat raportul cu privire la proiectul de hotărâre a Parlamentului privind candidatura pentru funcția de procuror general interimar.

În cele din urmă, pentru Dumitru Robu au votat 78 de deputați.

La scurt timp, președintele Igor Dodon a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar. Despre acest fapt, Dodon a anunțat pe facebook.

Adjunctul procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău Dumitru Robu a fost ales dintre nouă candidați, care și-au depus dosarele pentru funcția de procuror general interimar. Procurorul Dumitru Robu a devenit cunoscut opiniei publice după ce a intsrumentat dosarul deschis pe numele fostului primar Dorin Chirtoacă privind parcările cu plată. Robu și-a început cariera de procuror în cadrul Procuraturii Generale, în secția de combatere a traficului de ființe umane. În 2016 a fost numit procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție, iar în 2018 a avansat la Procuratura municipiului Chișinău, în funcția de adjunct al procurorului-șef. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie