Ex-directorul Arhivelor Ion Varta spune că a fost demis după ce s-a plâns pe o construcție
Social 11 iulie 2019, 21:07 | 5399

Ex-directorul Agentiei Nationale a Arhivelor Ion Varta acuza fosta guvernare ca l-a demis ilegal. Asta dupa ce el a anuntat autoritatile de mai multe ori ca sediul institutiei pe care o conducea este pus in pericol de un bloc ridicat la mica distanta. In locul stoparii constructiei, fostul premier Pavel Filip ar fi dat indicatii ca Varta sa fie eliberat din functie. Mai multe detalii despre acest caz aflati in cele ce urmeaza.

Ion Varta povestește că, acum doi ani, a aflat dintr-un articol de ziar că, în imediată apropiere a sediului Agenției Naționale a Arhivelor, urmează să fie construit un bloc.

Ion Varta afirmă că a trimis sesizări chiar fostului prim-ministru Pavel Filip, însă în loc de soluționarea problemei, ar fi primit amenințări.

Până la urmă, spune fostul director al Agenției Naționale a Arhivelor, a fost demis anume din acest motiv.

Despre gravitatea problemei provocate de ridicarea unui bloc în preajmă ne-a vorbit și un angajat al Agenției Naționale a Arhivelor, pictorul Anatol Rurac.

Reprezentanții companiei care construiește blocul au refuzat să răspundă la telefon la întrebările noastre. Ei ne-au cerut să le expediem o solicitare oficială, la care nu am primit deocamdată un răspuns. Fostul prim-ministru Pavel Filip nu ne-a răspuns la apeluri, iar secretarul general al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, ne-a confirmat că a semnat dispoziția de eliberare din funcție a lui Ion Varta, dar motivul ar fi fost absența de la serviciu în timpul orelor de muncă. 

Opinia ta contează. Comentează!