Sandu: Dacă Procuratura vrea să-și restabilească credibilitatea, ar trebui să existe acțiuni clare de curățare a instituției
Politic 1 iulie 2021, 19:46 | 1630

Pentru ca Procuratura Generală să-și restabilească credibilitatea, ar trebui să existe acțiuni clare de curățare a instituției. De această părere este președintele Maia Sandu. Ea a declarat aseară la Jurnal TV că a avut multe discuții cu procurorul general, căruia i-a transmis că lipsește lupta cu marea corupție. În replică, Procuratura Generală afirmă că va veni cu o reacție după încheierea campaniei electorale.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Aștept de la Procuratură să facă ordine în instituție să avem siguranța că nimeni din instituție nu lucrează pentru clanurile mafiote și cel mai important să se apuce de treabă și să oprească schemele care se derulează. Noi nu așteptăm că toate lucrurile vor fi rezolvate în câteva luni, dar noi așteptăm să vedem cel puțin pe dosarele de corupție mare progrese ca să credem că instituția s-a apucat de lucru. Din păcate nu vedem rezultate."

ALEX COZER, realizator Secretele Puterii: "Procurorul general trebuie să plece dacă se va continua în același ritm?"

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Procurorul general trebuie să demonstreze rezultate și dacă nu le demonstrează, bineînțeles, dacă nu le demonstrează nu văd de ce ar rămâne în funcție un om care nu poate, care nu reușește. Lucrurile o să se schimbe când și în APP, și la Curtea Supremă de Justiție, și la Procuratura Anticorupție o să avem oameni care să își îndeplinească sarcinile. Doar calitatea oamenilor poate să schimbe aceste lucruri, doar dacă se schimbe legile nu se rezolvă problema."

Șeful Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat că instituția va reacționa la acuzații după încheierea campaniei electorale.

Opinia ta contează. Comentează!