Vânzarea testelor, reacția autorităților
Social 6 iunie 2023, 17:37 | 447

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare s-au autosesizat, după ce în spațiul public au apărut mai multe informații privind vânzarea testelor de la examenele naționale de absolvire. Cele două instituții condamnă orice practici care încalcă principiile de integritate în procesul de evaluare a elevilor.

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare notează că a transmis Inspectoratului General al Poliției un demers prin care a fost solicitată examinarea cazului suspect de escrocherie apărut pe rețelele de socializare.

COMUNICATULUL AGENȚIEI NAȚIONALĂ PENTRU CURRICULUM ȘI EVALUARE: "Îndemnăm elevii claselor absolvente, părinți și cadre didactice să dea dovadă de corectitudine și onestitate în cadrul sesiunii de examene din acest an și să nu cadă pradă escrocheriilor."

Responsabilii de la Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au precizat că testele pentru bacalaureat sunt păstrate în condiții de maximă securitate, ceea ce împiedică accesul persoanelor neautorizate la testele aplicate în cadrul examenelor naționale de absolvire sau scurgerile de informații în privința subiectelor de examen.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie