Un brutar originar din Sri Lanka a câștigat Premiul ”Cea mai bună baghetă din Paris”
Externe 12 mai 2023, 20:00 | 428

Un brutar originar din Sri Lanka a câștigat Premiul ”Cea mai bună baghetă din Paris”. El a fost ales de un juriu dintre 175 de candidați și a mărturisit că a plâns când a aflat vestea. Bagheta, simbol al tradiției franceze, a fost inclusă de UNESCO în Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, în 2022, scrie France 24.

Ele pot arăta ca baghete obișnuite, dar aceste bucăți lungi de pâine crocantă și aurie au fost desemnate cele mai bune, pe care le are capitala Franței de oferit, notează France 24. Brutarul lor, Tharshan Selvarajah, a luat acasă, în acest an, marele premiu pentru cele mai bune baghete în Paris. El spune că procesul de creare a unei pâini perfecte poate dura câteva ore.

THARSHAN SELVARAJAH, câștigător premiu "Cea mai bună baghetă din Paris": "Folosesc cea mai bună făină, o rețetă bună și facem mereu baghete tradiționale bine preparate."

Brutarul, originar din Sri Lanka, coace pâine din 2009. Acum doi ani, el a decis să-și transforme pasiunea într-o afacere, cumpărând o brutărie în Paris. Toată munca sa asiduă a fost răsplătită. Din 175 de candidați, el a fost cel care a câștigat marele premiu.

Nu a fost o decizie ușoară. Juriul a avut nevoie de cinci ore pentru a alege din gama de baghete. Fiecare dintre acestea a primit un punctaj în baza unor criterii importante.

PASCAL BARILLON, vicepreședinte al Uniunii brutarii din Greater Paris: "Aspectul, miezul, textura, mirosul... Sunt multe aspecte importante, care fac dintr-o baghetă să fie cea mai bună."

A fost a 30-a ediție a competiției. Cumpărătorii din brutărie sunt încântați de baghetele câștigătorului. De acum înainte, brutarul va fi furnizorul oficial de baghete pentru Palatul Elysee.

Opinia ta contează. Comentează!