Jurnalul orei 19, 30 August
Jurnalul orei 19:00 30 august 2022, 20:12 | 841

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Extrădată la mijlocul lunii iulie din Belgia, Olga Bondarciuc, una dintre persoanele-cheie în schemele lui Vladimir Plahotniuc, a fost eliberată astăzi din izolator și plasată în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Salariile moldovenilor au crescut în cifre cu 15 la sută față de anul trecut. În realitate însă, din cauza inflației, acestea au scăzut în valoare cu 11,3 la sută. Mai simplu, aceasta înseamnă creșterea sărăciei.

Chișinăul a refuzat să mai ofere autorizație de mediu pentru gestionarea deșeurilor Uzinei Metalurgice din Rîbnița. Autorizația provizorie emisă anterior expiră mâine, ceea ce înseamnă că uzina, gestionată de regimul separatist, ar urma să-și înceteze activitatea.

O săptămână la coadă ca să treacă Prutul în România. Peste o sută de camioane încărcate cu marfă așteaptă acum la frontieră. Autoritățile se laudă că au amenajat pentru șoferi o „platformă de odihnă și recreere”. În realitate este vorba de un container cu un vas de toaletă și un duș.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie