Un bărbat din Criuleni a fost reținut pentru exploatarea a cinci persoane din Uzbekistan
Social 7 octombrie 2022, 19:56 | 534

Un bărbat de 49 de ani, din Criuleni, a fost reținut pentru exploatarea a cinci persoane din Uzbekistan. Acestora le-au fost luate pașapoartele și obligați să lucreze fără remunerare. Uzbecii erau constrânși să facă diferite obiecte din metal, precum și lucrări agricole.

Victimele sunt patru bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani și o femeie de 45 ani. Aceștia au fost recrutați prin internet de către bănuit, care le-a promis oferte de muncă bine plătite, cu achitarea biletelor de călătorie din contul întreprinderii, ce desfășura activitate agricolă, precum și confecționa unele produse metalurgice.

Călătoria a fost achitată din contul angajatorului, care ulterior le-a cerut să muncească pentru aceste cheltuieli și i-a lăsat fără pașapoarte. Când victimele au hotărât să plece, angajatorul le-a cerut sume cuprinse între 4000 și 7000 lei de la fiecare, calculând-le, astfel, restanța din datoria inventată. Victimele erau cazate în condiții inadecvate, potrivit oamenilor legii, iar hrana o primeau în contul salariului promis.

În urma acestui tratament ilegal, în vara acestui an, un martor a sesizat oamenii legii, care au descins cu percheziții la domiciliul, în automobilul bănuitului din municipiul Chișinău, cât și pe teritoriul întreprinderii din raionul Criuleni. Acolo au fost identificate condițiile de trai și de muncă mizerabile, precum și bagaje ascunse ce aparțin altor victime (cetățeni străini), neidentificate.

Procurorii solicită plasarea suspectului în arest preventiv pentru 30 de zile.

Opinia ta contează. Comentează!