Jurnalul orei 19, 22 Ianuarie
Jurnalul orei 19:00 22 ianuarie 2024, 20:25 | 682

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Grupele cu program prelungit rămân funcționale în școli, dar părinții elevilor vor trebui să plătească până la 700 de lei pentru orele suplimentare în instituțiile de învățământ. Propunerea vine de la Primăria Chișinău. Inițiativa municipalității a stârnit reacții negative în societate.

2. Perioadele de ger, urmate de încălzirea aerului, au scos la iveală problemele legate de raparația drumurilor și calitatea lucrărilor. Gropile care apar una după alta pe multe străzi ale capitalei devin adevărate capcane pentru șoferi și mașinile pe care la conduc.

3. În ultimii cinci ani, mai mult de jumătate dintre condamnații examinați medical au murit în așteptarea unei decizii. Autoritățile au elaborat un regulament, care vine să simplifice procedura de examinare medicală a deținuților grav bolnavi.

4. Prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a întreprins astăzi o vizită de lucru la Kiev, unde s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. Președintele Ucrainei a anunțat despre un nou pachet de ajutor în domeniul apărării din partea Varșoviei, dar și despre un împrumut pentru a spori achizițiile de arme.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie