Ar fi fost bătut de polițist și viceprimar
Social 22 mai 2019, 22:51 | 20982

Un bărbat din raionul Ștefan Vodă ar fi fost bătut de către un polițist și un viceprimar

Un barbat din satul Talmaza, raionul Stefan Voda, a ajuns la spital in stare grava, dupa ce ar fi fost batut de catre viceprimarul localitatii si un politist. Ei l-ar fi pedepsit pe satean pentru ca a incercat sa rupa o plasa metalica, de baraj, instalata ilegal in raul Nistru. Viceprimarul afirma ca nu l-a atins pe om nici cu un deget, iar politia declara ca a aplanat, de fapt, conflictul. 

Roman Saratinean povestește că joia trecută, în jurul orei 11 noaptea, a mers împreună cu un vecin la albia Nistrului, unde se revarsă apa, care ajunge și în câteva sate din raionul Căuşeni. Nu însă și peștele...

Apoi, a venit viceprimarul satului Talmaza, Sergiu Luchian, care i-a chemat pe doi poliţişti.

Vecinul nu a fost bătut pentru că nu s-a certat cu ei, spune Roman Saratinean. Bătaia ar fi continuat la poliție, unde au fost duși bărbații. Acolo, viceprimarul ar fi devenit mai violent.

Viceprimarului Sergiu Luchian i s-ar fi alăturat unul dintre poliţişti.

Roman Saratinean a sunat la 112, anunțând că este bătut, dar unul dintre polițiști i-ar fi luat telefonul și a negat totul.

Peste o zi, bărbatul a mers la Procuratura raionului Ștefan Vodă, unde a depus o plângere pe numele ofițerilor de poliție și al viceprimarului de Talmaza. Roman Saratinean a fost îndreptat la expertiza medico-legală, dar medicul legist nu i-a făcut-o.

Medicul legist Sergiu Ciocoi ne-a spus că era ocupat în sala de autopsie. Expertiza a fost făcută în aceeași zi la Chișinău. Seară, când a venit acasă, Roman Saratinean a chemat ambulanța.

Viceprimarul satului Talmaza, Sergiu Luchian, susține că, în acea noapte, Roman Saratinean înjura, dar nu l-a bătut. Nici el, nici unul dintre polițiști.

În ce priveşte plasa de pe albia râului, primarul satului ne-a spus că aceasta a fost instalată după ce un grup de oameni din Talmaza, care lucrează în Anglia, și un antreprenor au cumpărat pește și l-au pus în Nistru, să crească. Șeful Inspecției Ecologice ne-a spus că amplasarea acesteia este ilegală.

La rândul său, șeful Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă ne-a spus că, de fapt, polițiștii veniți la fața locului au aplanat conflictul între săteni.

Potrivit procurorului Vitalie Bişleaga, polițiștii ar putea fi audiați în calitate de bănuiți.

Vitalie Bișleaga a precizat că o decizie în acest sens va fi luată în 15 zile. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie