Spune că i s-au dat 400 de lei pentru vot
Politic 24 februarie 2019, 20:49 | 47208

Un locuitor al capitalei, care a solicitat păstrarea anonimatului, ne-a spus că la o secție de votare din Criuleni i s-a dat un plic cu 400 de lei, pe care ni l-a și arătat. Bărbatul afirmă că, împreună cu mai mulți oameni originari din stânga Nistrului, a fost îndemnat să voteze un candidat PSRM și a primit banii abia după ce și-a exprimat opțiunea electorală, dar nu i s-a cerut să fotografieze buletinul de vot. O reacție din partea formațiunii politice respective nu am primit deocamdată.

Bărbatul povestește că, acum câteva zile, a fost abordat de niște amici.

Ieri, aceleaşi cunoştinţe i-ar fi spus ce sumă va primi în schimbul votul său.

Astăzi deja i s-a spus despre o altă sumă de bani.

Bărbatul mai susţine că votanții s-au adunat la o benzinărie din Dubăsari, unde au fost întocmite listele persoanelor prezente.

La întoarcerea din Criuleni, oamenii ar fi prezentat fișa de însoțire a buletinului și ar fi primit banii în baza listelor întocmite anterior, afirmă bărbatul.

Şi oameni originari din alte localități ale regiunii transnistrene ar fi vrut să voteze la secția respectivă din Criuleni, dar au fost redirecționați în altă parte, mai spune bărbatul.

Ofițerul de presă al PSRM, Irina Astahova, nu ne-a răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție, iar șefa CEC-ului, Alina Russu, a declarat că toate suspiciunile de fraudă trebuie documentate temeinic, inclusiv de poliție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie