Și-au demonstrat abilitățile teatrale
Social 27 martie 2024, 20:18 | 848

Ziua Mondială a Teatrului a fost sărbătorită astăzi și la Gimnaziul cu profil teatral „Ion Luca Caragiale” din Chișinău. În cadrul unui atelier, copiii au prezentat diverse tehnici de dicție și abilități actoricești, iar elevii din clasele superioare au prezentat un spectacol.

ABC-ul artei teatrale l-au anunțat elevii din clasele a I-a - V-a, iar atelierul a fost organizat pentru clasele cu profil general, care nu au această materie în programul de studiu.

ESMERALDA BEJENARI, director al Gimnaziului „Ion Luca Caragiale”: "Ne-am propus ca cadrele didactice să organizeze ateliere cu copiii din clasele B, profil general, cu ajutorul celor mici actori care învață și studiază în clasa cu profil de arte."

Iar cei mai mari, din clasa a VIII-a, au jucat un spectacol, pe care l-au pregătit cu multă sârguință încă de la începutul anului de studii.

Unii dintre spectatori ne-au mărturisit că au îndrăgit arta teatrală și că își văd viitorul în acest domeniu.

La Gimnaziul „Ion Luca Caragiale” învață 338 de elevi. Ziua Mondială a Teatrului a fost instituită în 1961 de Institutul Internaţional de Teatru şi este, de atunci, sărbătorită anual pe 27 martie, în centrele institutului şi de comunitatea teatrală internaţională.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie