În satul Cotiujeni din raionul Briceni este prima livadă cu sistem împotriva ploilor
Social 26 iunie 2019, 20:21 | 8389

Un antreprenor din raionul Briceni a gasit cum sa rezolve o problema care il ruina. Pierderea imensa de anul trecut, cand ploaia i-a distrus mai toata recolta - ciresele numai bune de cules - l-a invatat minte. Acum, el a intins o plasa deasupra livezii, care sa o apere de ploaie. Este primul sistem de acest fel in Republica Moldova. Investitiile au fost mari, dar in cativa ani directorul intreprinderii spera sa-si recupereze cheltuielile.

Acest lucru l-a determinat pe Dorin Vornices să instaleze plasă împotriva ploilor, având-o deja pe cea antigrindină. Livada se întinde pe o suprafaţă de patru hectare în satul Cotiujeni, raionul Briceni, iar investiția pentru sistem a fost de aproximativ 60 de mii de euro.

Specialistul în pomicultură Ananie Peșteanu recomandă celor care își doresc asemenea sisteme să le instaleze până la sădirea pomilor.

Despre experiența sa în această afacere, Dorin Vornices le-a vorbit mai multor producători, veniți la un seminar organizat de Asociația „Moldova-Fruct”, cu sprijinul proiectului USAID „Agricultura performantă în Moldova”. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie