Jurnalul orei 15, 19 Februarie
Jurnalul orei 15:00 19 februarie 2024, 21:17 | 365

Prezentat de Călin Jucovschi

Un bărbat de 65 de ani a fost condamnat în lipsă la 17 ani de închisoare pentru viol. Acesta, fiind profesor de brutărie la o școală auxiliară, a abuzat sexual de doi minori de 15 și 17 ani.

Trei fruntași ai Blocului comuniștilor și socialiștilor, Vlad Batrâncea, Olga Cebotari și Elena Beleacova, s-au aflat la Moscova, în zilele de 15 și 16 februarie, la un forum al Partidului pro-Kremlin „Edinnaia Rossia”. „S-a vorbit despre consolidarea suveranității statelor lumii”, a scris Batrâncea pe facebook. Kremlinul nu i-a abandonat pe socialiști, însă aceștia nu mai sunt principala miză, afirmă unii comentatori de la Chișinău.

Activiștii organizației non-guvernamentale „Primăria alternativă” au lansat astăzi o petiție prin care cer demisia primarului de Chișinău, Ion Ceban. Edilul este acuzat de gestionarea proastă a problemelor din oraș, decizii în detrimentul locuitorilor și lipsă de transparență în activitate. Până la această oră, petiția a adunat aproape 2000 de semnături. Consilierul primarului, Natalia Ixari, a spus că nu comentează acțiunile activiștilor guvernării și a îndemnat cetățenii să se informeze din prima sursă oficială a muncipalității.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie