Brigada nr.2 infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” a împlinit 31 de ani de activitate
Social 20 octombrie 2023, 18:21 | 750

Și-au prezentat munițiile și tehnica pe care o folosesc zi de zi, dar și măiestria în lupte corp la corp. Militarii Brigăzii nr. 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” au marcat în acest mod 31 de ani de la fondarea unității. Evenimentul a fost „încununat” de o paradă, iar unii militari au primit și distincții pentru efortul și dedicația de care dau dovadă.

DUMITRU PARFENI, comandantul Brigăzii nr.2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”: "Toate activitățile care au fost desfășurate în cadrul brigăzii au fost concentrate asupra ridicării și menținerii capacității de luptă. Numai în ultimele șase luni, militarii brigăzii au participat la șase exerciții internaționale și multinaționale."

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a menționat că Armata Națională urmează să fie dotată cu echipamente noi. În acest mod autoritățile își propun să întărească capacitățile de apărare ale Republicii Moldova.

ANATOLIE NOSATÎI, ministru al Apărării: "Într-un timp scurt, echipamentele pe care le aveți în dotare vor fi schimbate, vor fi înlocuite cu echipamente noi, care vor asigura capacități necesare pentru îndeplinirea misiunilor dumneavoastră și vor asigura securitatea la mânuirea acestora."

Militarii au fost urmăriți cu mândrie de către cei apropiați. Unii dintre ei spun că abia așteaptă ca fiul sau soțul lor să revină acasă.

La eveniment au fost invitați și elevii mai multor școli profesionale din Chișinău, pentru ca să vadă cum arată o brigadă militară, dar și să discute cu soldații. Elevii spun că executarea serviciului militar ar fi util pentru fiecare tânăr.

ELENA IANCOVICI, profesoară, Școala Profesională nr.6: "Să vină, să vadă ce este o unitate militară și să-i pregătim moral patriotic. Dragostea de patrie, sper eu că o să le-o dezvoltăm, dorința de a face serviciul militar."

În cadrul evenimentului, militarii au prezentat mai multe exerciții de luptă.

Evenimentul a fost marcat și de o expoziție a munițiilor și a tehnicii militare. Brigada nr. 2 Infanterie Motorizată „Ștefan Cel Mare” a fost înființată pe 16 octombrie 1992.

Opinia ta contează. Comentează!