Pompierii din capitală au fost solicitați astăzi pentru stingerea unui nou incendiu izbucnit în incinta Liceului „Liviu Deleanu”
Social 23 aprilie 2024, 15:55 | 303

Un nou incendiu la Liceul „Liviu Deleanu” din capitală. Potrivit Inspectoratului Genaral pentru Situații de Urgență, la fața locului au fost trimise două echipe de salvatori și pompieri. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

LILIANA PUȘCAȘU, ofițerul de presă al IGSU: "Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la 11:34. La fața locului au fost îndreptate două echipe de salvatori și pompieri. Ajunși la destinație angajații inspectoratului au stabilit că focul a izbucnit în interiorul unei încăperi auxiliare de la etajul doi. Elevii și personalul didactic au fost evacuați de urgență, iar arderea a fost stinsă de angajații liceului cu ajutorul mijloacelor primare de intervenție."

Reprezentnații IGSU au mai comunicat că focul a afectat câteva bunuri materiale păstrate pe masa din încăperea auxiliară. Directoarea Liceului „Liviu Deleanu”, Ala Gherman, ne-a spus că elevii s-au întors între timp la cursuri deoarece nu mai există primejdii sau motive de îngrijorare.

ALA GHERMAN, director Liceul Teoretic Liviu Deleanu: "Cineva prin presupunere dintre copii au dat foc la un caiețel. Profesorul de coregrafie care se afla la etaj, simțind miros, imediat a localizat și cu stingătorul a stins incendiul imediat. Evident că noi pentru a evita orice situație ne-am evacuat. Domnii pompieri au zis că putem intra înapoi. Ei când au venit, totul era deja OK. Totul era stins și au zis că putem intra înapoi la lecții."

În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. Cauzele și circumstanțele izbucnirii focului urmează a fi stabilite. În urmă cu aproape trei săptămâni, pe 5 aprilie, la Liceul „Liviu Deleanu” s-a mai produs un incendiu, iar din interiorul clădirii au fost evacuați circa 1900 de elevi. Aceștia au învățat de la distanță, în format online. Elevii instituției de învățământ au revenit la ore în sălile de clasă abia ieri, 22 aprilie.

Opinia ta contează. Comentează!