Cel puțin opt persoane au murit în Italia, iar alte câteva mii au fost evacuate în urma unor inundații devastatoare
Externe 17 mai 2023, 21:45 | 465

Imagini dramatice vin din Italia, unde inundații devastatoare înghit case și drumuri! Cel puțin opt oameni au murit, iar câteva mii au fost forțate să-și părăsească locuințele, scrie The Guardian. Salvatorii caută persoanele date dispărute. În regiunea Emilia-Romagna a fost suspendată circulația trenurilor, iar școlile au fost închise. Prim-ministrul Giorgia Meloni a declarat că Guvernul este pregătit să ofere asistență.

În timp ce ploile abundente continuă să cadă în regiunea Emilia-Romagna, în jur de cinci mii de persoane au fost deja evacuate, notează presa italiană. Orașul Cesena a fost puternic afectat după ce râul Savio a ieșit din matcă. Pompierii au intervenit cu elicoptere. Tot în Cesena mai mulți oameni au înotat prin puhoaie pentru a salva o mamă cu fetița ei de trei ani. Circulația pe unele poduri și străzi a fost închisă. Operațiuni de salvare dramatice au fost și în Riccione, în nordul regiunii Emilia-Romagna. Autoritățile i-au îndemnat pe cetățeni să evite malurile râurilor. De asemenea, a fost suspendată circulația trenurilor, iar școlile au fost închise. Primarii au menționat că în întreaga regiune nu există loc să nu fie afectat tragic.

Paisprezece râuri și-au spart malurile în Emilia-Romagna. Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, şi-a exprimat solidaritatea cu populaţia afectată și a declarat că Guvernul este pregătit să ofere asistență.

GIORGIA MELONI, prim-ministrul Italiei: "Evident, vom face tot ce este necesar pentru a ajuta populația."

Dezastrele asociate unor fenomene meteo s-au înmulţit în ultima vreme în Italia. The Guardian notează că ploile torenţiale care s-au abătut asupra regiunii Emilia-Romagna urmează după săptămâni de secetă, agravând acum impactul inundațiilor.

Opinia ta contează. Comentează!