Jurnalul orei 15, 18 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 18 ianuarie 2024, 20:58 | 590

Prezentat de Călin Jucovschi

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat ședința plenară de astăzi a Parlamentului convocat în sesiune extraordinară. Cei din opoziție au precizat că pleacă în formă de protest, nefiind de acord cu ordinea de zi. „Câtă nesimțire - să vii și să pleci”, a comentat președintele legislativului, într-un schimb de replici.

Moldovagaz va cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică reducerea tarifelor la gaz, a declarat ieri ministrul Energiei, Victor Parlicov, la postul nostru de televiziune. O scădere a tarifelor la gaz ar putea avea loc în luna februarie, a precizat ministrul. Potrivit acestuia, spre deosebire de perioada când Republica Moldova era în stare de urgență și tarifele erau modificate rapid, acum procedura va dura. În prezent, tariful la gaz pentru consumatori este de 18 lei și șapte bani pentru un metru cub.

Mai mulți locuitori ai Chișinăului sunt nemulțumiți că trebuie să achite factura pentru agentul termic centralizat chiar dacă au sisteme de încălzire autonomă. Facturile sunt mult mai mari decât cele precedente. În replică, cei de la Termoelectrica spun că suma din factură este influențată de mai mulți factori, printre care și majorarea tarifului. „Cei care cred că suma este exagerată sunt îndemnați să lase o petiție”, declară directorul Termoelectrica, Iurie Rozlovan.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie