Micu, despre dosarul lui Melniciuc
Social 24 martie 2018, 11:00 | 3733

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, susține că nu cunoaște nimic despre cel de-al treilea dosar penal intentat pe numele lui Oleg Melniciuc. Cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, acesta ar fi, potrivit presei, figurant într-un alt dosar, pentru luare de mită în valoare de 100 de mii de euro. Șeful CSM a menționat că în orice caz, Melniciuc, ca și fiecare cetățean, beneficiază de prezumția nevinovăției. Oleg Melniciuc nu a fost de găsit la telefon pentru a da explicații.

Întrebată dacă în calitate de membru al CSM va solicita eliberarea din funcție a judecătorului Oleg Melniciuc, ministrul Justiției, Victoria Iftodi, ne-a declarat că rolul său este de a nu se implica. Potrivit informațiilor oferite de Procuratura Anticorupție, Oleg Melniciuc are statut de învinuit într-un dosar penal pentru trafic de influență, din luna august trecut. Ziarul de Gardă a scris că ar fi vorba de un dosar pornit în baza unui denunț făcut de către Viorel Stoianov, agent imobiliar și fost executor judecătoresc. Mai mult, sursa scrie că denunțul ar ceda un imobil de pe strada Kiev din capitală, demolat în baza unor hotărâri a Judecătoriei Chișinău sediul Râșcani.

Oleg Melniciuc nu a fost de găsit la telefon pentru o reacție. Precizăm că el este vizat și într-un alt dosar penal pentru îmbogățire ilicită, deschis la solicitarea procurorului general, în vara anului trecut. În octombrie, Melniciuc a solicitat suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului, inclusiv, pentru îngrijirea copilului.

În iunie trecut, Melniciuc a fost reţinut pentru 72 de ore, iar ulterior eliberat şi cercetat în libertate. Atunci, el se declara nevinovat. Amintim că atât Jurnal TV, cât şi alte instituţii de presă au scris anterior despre averea lui Oleg Melniciuc, despre cum şi-a angajat rude în instanţa sectorului Râşcani, despre cum tot rudele sale au beneficiat de apartamente la preţ redus într-un bloc destinat judecătorilor, dar şi despre donaţiile tot mai mari, de care beneficiază de la mama sa, care este pensionară.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie