Jurnalul orei 19, 23 Mai
Jurnalul orei 19:00 23 mai 2023, 21:12 | 1002

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Ucrainenii se întorc masiv în cele mai afectate orașe de invazia rusă. Bucea, Irpin și Borodianka, localități care au văzut sute de crime de război, sunt reconstruite, iar viața este luată de la capăt. Majoritatea clădirilor din cele trei orașe sunt sortite însă demolării. Un reportaj Jurnal TV de la fața locului.

2. Uniunea Europeană a pregătit o listă de sancțiuni, în care figurează Marina Tauber, Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Potrivit unui document al blocului comunitar, aceștia destabilizează situația din Republica Moldova. Cine se mai află pe lista de sancțiuni.

3. Traversarea frontierei de stat Leova-Bumbăta începe astăzi pentru microbuze, mașini și pentru transportul de pasageri. Prin deschiderea acestui punct de frontieră, a fost deschisă o nouă poartă spre Uniunea Europeană, spun oficialii. Ce așteptări au localnicii.

4. Guvernul poartă discuții cu mai multe companii aeriene din Polonia, Ungaria și România, dar și cu operatori locali, care ar putea să-și extindă destinațiile, astfel încât către luna iulie toate cursele anulate anterior să fie reluate. Anunțul a fost făcut de premierul, Dorin Recean. Ce a mai declarat șeful Guvernului și ce se întâmplă la Air Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie