Conflict între locatari și asociație
Social 20 martie 2024, 18:22 | 960

Scandal la un complex locativ din strada Trandafirilor. Proprietarii de apartamente îi acuză pe managerii blocurilor că au creat arbitrar un „fond de rezervă”, fără să-i întrebe pe locatari dacă vor, sau nu, să dea bani. Potrivit cetățenilor, de la ei s-ar cere suplimentar, o dată în lună, o sumă calculată după principiul „doi lei de pe fiecare metru pătrat de apartament”. Reprezentanții Asociației de coproprietari ai complexului spun că fondul este necesar pentru a interveni în situații neprevăzute. Despre ce este vorba, aflați în continuare.

În facturile pentru luna februarie, locatarii au descoperit un nou serviciu - „fond de rezervă”, despre care nu au fost informați în prealabil. Pentru acesta, locatarii trebuie să achite o sumă egală cu cea a deservirii blocului, altfel spus - câte doi lei pentru metru pătrat lunar. Oamenii cer explicații.

Managerul Asociației de coproprietari spune că principalul motiv de creare a unui fond de rezervă este starea încăperilor, care necesită îngrijire.

ALA POLTAVCENCO, manager, Asociația de coproprietari: "Fondul locativ este foarte distrus. Ca să facem ceva lucrări, noi trebuie să avem bani acumulați. Iată acum se întâmplă ceva, eu de unde să iau bani.Acum ca să lucrezi ceva, noi nu avem bani. Și nu înțeleg de ce așa, iată asociația 252, peste drum, de pe Zelinski, ei nu o dată au ridicat, Ciocana ridică, toți ridică."

Locatarii așteaptă o decizie favorabilă pentru ambele părți. În caz contrar, vor apela la juriști.

Opinia ta contează. Comentează!