Furtuna tropicală „Imelda” a făcut ravagii în statul american Texas
Externe 20 septembrie 2019, 18:17 | 1119

O furtună tropicală, însoțită de ploi torențiale, a făcut prăpăd în statul american Texas. Din cauza intemperiei, doi oameni au murit, orașe întregi au fost inundate, iar sute de șoferi au rămas blocați în automobile. Mii de oameni au cerut ajutorul echipelor de salvare, care au fost depășite de gravitatea situației.

Furtuna tropicală, botezată „Imelda”, a adus cantități record de precipitații în zona de coastă a Texasului, iar cea mai afectată a fost regiunea Houston. Apele revărsate au inundat zone extinse din oraș.

Apa a pătruns și în sute de locuințe, iar pompierii au intervenit pentru a salva aproape o mie de persoane blocate în case. Surprinși de puhoaie în trafic, mulți șoferi fie și-au abandonat mașinile, fie s-au refugiat deasupra lor în așteptarea echipelor de intervenție.

Autoritățile locale au anunțat că furtuna a ucis cel puțin doi oameni. Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce automobilul său a fost luat de ape, iar cealaltă victimă a murit electrocutată. Localnicii au fost avertizați că pericolul nu a trecut. Ploile vor conteni abia mâine.

Pagubele nu au fost estimate deocamdată, dar specialiștii compară inundațiile provocate de furtuna tropicală „Imelda” cu cele din 2017, provocate de uraganul Harvey, considerate pe atunci catastrofale. 

Opinia ta contează. Comentează!