Jurnalul orei 15, 18 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 18 decembrie 2023, 22:58 | 506

Prezentat de Călin Jucovschi

Satul Aluatu din raionul Taraclia și-a ales primarul din a patra încercare. Candidatul PSRM, Anatolie Gusarenco, a obținut 62% din voturi ieri, la un scrutin repetat în cel de-al doilea tur pentru alegerea primarului din localitate. Comisia Electorală Centrală vorbește de o prezență de peste 25% din numărul alegătorilor incluși în liste.

Republica Moldova s-a clasat pe locul 35 în lume în lupta împotriva corupției, potrivit Indexului Integrității Publice. Acesta mai arată că Republica Moldova este printre primele 22 de țări, care au înregistrat îmbunătățiri în controlul corupției și excelează la capitolul transparență. În acest an, topul este condus de Danemarca, Norvegia, Finlanda, Noua Zeelandă și Estonia.

Sute de oameni au venit ieri în fața sediului Președinției, pentru a marca printr-o manifestație organizată demararea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cetățenii spun că această decizie este una așteptată și chiar dacă mai e mult de muncit pentru a atinge scopul, oamenii de aici merită să ajungă în lumea țărilor civilizate. Evenimentul a fost unul plin de emoții.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie