Un bărbat de 30 de ani a fost reținut în timp ce plasa substanțe narcotice în ascunzișuri
Social 3 ianuarie 2023, 19:45 | 511

Un bărbat a fost găsit mort ieri, într-un beci dintr-o gospodărie din satul Olănești. Poliția a inițiat un proces penal. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Două persoane au ajuns la spital, iar alta a decedat după intoxicații cu monoxid de carbon. Primul cazul a avut loc pe 2 ianuarie, într-o casă din satul Ursoaia, raionul Căușeni. Potrivit primelor informații, un bărbat de 86 de ani și o femeie de 84 de ani au fost transportați la spital, după ce au făcut focul în sobă și s-au intoxicat cu produsele emanate de la aceasta. Un alt caz a avut loc în satul Scorțeni, raionul Telenești. Un bărbat de 65 de ani a murit din cauza încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor, potrivit poliției. Vecinii l-au găsit pe om carbonizat, după ce un incendiu a cuprins lenjeria de pat.

Iar un bărbat de 30 de ani a fost reținut în timp ce plasa substanțe narcotice în ascunzișuri. Acesta activa în calitate de curier la un magazin online specializat în distribuirea drogurilor prin Telegram. Forțele de ordine au depistat asupra suspectului 15 pachețele cu o substanță solidă de culoare albă, asemănătoare narcoticelor, iar la audieri, acesta și-a recunoscut vina. Pachețelele cu droguri au fost ridicate și sigilate, ulterior remise la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare. Acum, suspectul, care anterior a mai fost atras la răspundere pentru fapte similare, este cercetat în libertate și riscă până la 15 ani de pușcărie.

Un bărbat de 61 de ani a fost depistat mort într-un beci dintr-o gospodărie din satul Olănești, raionul Ștefan Vodă. Cadavrul a fost găsit în noaptea de 2 ianuarie, iar apelul la 112 a fost efectuat de stăpânul casei, un tânăr de 27 de ani. Potrivit ofițerului de presă al IP Ștefan Vodă, Mariana Didenco, la examinarea exterioară a corpului neînsuflețit, medicul legist a depistat leziuni pe corpul victimei, cadavrul fiind îndreptat pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei exacte a survenirii decesului. Proprietarul gospodăriei a fost reținut pentru 72 de ore. Pe caz a fost inițiat un proces penal în baza art. 151 din Codul penal.

Opinia ta contează. Comentează!