Daniel-Marius Staicu este noul șef al Serviciul Prevenirea Spălării Banilor
Social 1 decembrie 2022, 16:31 | 442

Guvernul vrea să emită ordonanțe de urgență. Pentru a face acest lucru, executivul va cere modificarea Constituției. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor are un nou director. Este vorba despre Daniel-Marius Staicu, cetățean al României, care a primit recent și cetățenia Republicii Moldova. În noua funcție, Daniel-Marius Staicu are un mandat de cinci ani. Anterior, el deținut funcții de conducere în cadrul Ministerului de Interne și în Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din România.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare acordă Republicii Moldova 100 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor. Astfel, vor fi reparați peste 85 de km de drum, pe mai multe sectoare. Reabilitarea obiectivelor de infrastructură va facilita accesul cetățenilor spre transportul rutier și va spori siguranța circulației rutiere, precizează autoritățile.

Guvernul de la Chișinău își dorește să poată emite ordonanțe de urgență. Pentru a putea face acest lucru, executivul va iniția modificarea Constituția, afirmă premierul Natalia Gavrilița. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a susține că ordonanțele de urgență sunt acte ale Guvernului, dar care au putere de lege. În prezent, este nevoie să fie instituită starea de urgență pentru a permite Comisiei pentru Situații Excepționale să ia decizii prompte. Modificarea Constituției se poate face cu două treimi din voturile deputaților.

Opinia ta contează. Comentează!