O nouă ședință fără cvorum a CSM
Social 22 octombrie 2019, 21:30 | 1702

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii, programată pentru astăzi, a fost amânată din lipsă de cvorum. Și de această dată, din opt membri, au venit doar șapte. Potrivit președintelui interimar al CSM, a lipsit același om, Ion Postu, desemnat de Parlament. Juristul nu s-a prezentat nici data trecută. Ședința CSM fost reprogramată pentru ziua de joi.

Dorel Musteață a refuzat să ne spună despre cine este vorba, dar potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii Generale, procurorul general interimar a solicitat dimineață pornirea urmăririi penale în privința lui Ion Druță. Sesizarea a fost întocmită în cadrul unui proces penal din gestiunea Procuraturii Anticorupție și, conform legislației, trebuie să fie verificată de inspecția judiciară în cinci zile. O altă ședință a fost programată pentru ziua de joi. Pe lângă numele lui Ion Druță, în documentele atașate la sesizare sunt și numele altor judecători din mai multe instanțe. Unii s-au aflat pe scenă la Adunarea generală a judecătorilor, dar și care candidează pentru alegerile noilor membri ai CSM la Adunarea generală, anunțată pentru 25 octombrie, ne-a spus Dorel Musteață. Convocarea adunării nu are temei legal, au subliniat membrii CSM. În acest context, ei îi îndeamnă pe judecători să nu participe la adunarea de vineri.

De asemenea, plenul CSM s-a adresat către judecătorul Anatolie Țurcan, căruia îi cer să prezinte hotărârea, prin care a fost respinsă contestația consiliului, invocând că până în prezent nu au recepționat contestația. La telefon, Țurcan ne-a spus că a semnat scrisorile de însoțire însă, probabil, acestea nu au ajuns la CSM. Mesaje către judecători au transmis și alți membri ai CSM-ului.

Ministrul Justiției a subliniat că anume judecătorii sunt cei, care NU pot să încalce legea.

Președintele Adunării generale a judecătorilor, Alexandru Gheorghieș, nu ne-a răspuns la apel, pentru a beneficia de dreptul la replică. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie