Jurnalul Sportiv, 13 August
Sport 13 august 2021, 21:03 | 1733

UEFA este gata să propună un proiect prin care fair-play-ul financiar să fie înlocuit cu niște sancțiuni financiare, anunță The Times. Conform sursei citate, UEFA este gata să înlocuiască fair-play-ul financiar, după 10 ani, cu o taxă de lux. Cluburile care participă în cupele europene ar urma să fie obligate să aibă un plafon salarial care să acopere cel mult 70% din valoarea încasărilor. Echipele care nu vor respecta acest prag vor fi amendate, iar banii adunați vor fi împărțiți de echipele care au respectat plafonul. Fair-play-ul financiar le impune cluburilor să nu cheltuie mai mult decât încasează.

Atacantul belgian Romelu Lukaku a semnat cu Chelsea, pentru a doua oară, un contract pe o perioadă de cinci ani. Lukaku, 28 de ani, a devenit prioritatea lui Chelsea pentru postul de atacant central, după ce Borussia Dortmund a exclus să-l vândă în această vară pe Erling Braut Haaland, care era în vizorul londonezilor. Belgianul, fost jucător al lui Chelsea, a fost decisiv în sezonul trecut pentru câştigarea primului campionat al Italiei de către Inter din anul 2010. Belgianul este cel mai scump jucător din istoria lui Inter, care au plătit pentru el 80 de milioane de euro. Potrivit BBC, Chelsea i-a achitat acum lui Inter Milano suma de 97,5 milioane lire sterline.

Venirea lui Lionel Messi la PSG ar urma să conducă, în cele din urmă, la despărţirea parizienilor de Kylian Mbappe, cu toate că Nasser Al-Khelaifi a spus că francezul nu ar avea motiv să plece. Atacantul de 22 de ani ar urma să anunţe luni decizia. Publicaţia spaniolă Cadena Ser susţine că Real Madrid va face un ultim "mare efort" de a-l transfera pe Mbappe şi va scoate din buzunar 120 de milioane de euro. Aceasta ar urma să fie oferta concretă pe care madrilenii o vor pune pe masa parizienilor. Dacă până acum parizienii au ţinut de preţ, aducerea lui Messi i-ar putea determina să mai scadă din pretenţii. Dacă nu vor face, l-ar putea pierde pe Mbappe fără să ia vreun ban, pentru că atacantul intră în ultimul an de contract.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie