Jurnalul Sportiv, 1 Aprilie
Sport 1 aprilie 2022, 20:23 | 1185

Un nou succes pentru luptătoarele noastre. Irina Rîngaci (68 kg) a devenit pentru al doilea an consecutiv campioană europeană. În finală, eleva lui Andrei Chiperi a învins-o cu 10-0 pe franțuzoaica Pauline Lecarpentier. Campioană europeană a devenit și Anastasia Nichita (59 kg)! În finala de la Budapesta, eleva lui Tudor Cîrlan a dispus cu 4-1 de poloneza Jowita Maria Wrzesien. O altă luptătoare, Mariana Draguțan (55 kg) a cucerit medalia de bronz. Asta după victoria în fața nemțoaicei Anastasia Blayvas.

Congresul FIFA, organizat astăzi la Doha, nu a decis excluderea Rusiei din forul international și nici sancționarea federației din această țară, în contextul invadării Ucrainei de către armata rusă. Președintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că varianta excluderii Rusiei nici măcar n-a fost luată în calcul. În acelați timp, naționala de fotbal a Rusiei dar și echipele de club au interzis în turneele organizate de FIFA și UEFA.

Vladimir Klitschko fostul campion mondial la categoria grea din box, a părăsit Ucraina și s-a îndreptat spre Germania, iar fratele său, Vitali Klitschko, a explicat motivul. ” Vladimir a părăsit Ucraina pentru a lua parte la niște întâlniri în Germania alături de o delegație ucraineană. Sunt planificate întâlniri cu oficialii germani pentru a beneficia de mai mult sprijin politic, economic, umanitar și militar în Ucraina”, a transmis Vitali Klitschko pe rețelele de socializare. Fostul boxer spune că lupta dintre Ucraina și Rusia este una ”îngrozitoare” și cere susținere pentru țara sa.

Alina Kabaeva, fosta gimnastă olimpică din Rusia, este, potrivit presei internaționale, partenera președintelului rus Vladimir Putin, cel care a ordonat războiul din Ucraina. Kabaeva ar fi una dintre puținele persoane de care ascultă președintele rus, motiv pentru care prietenele ar ”implora-o să revină în Rusia pentru a-l convinge pe Vladimir Putin să oprească războiul”. Potrivit Daily Star, fosta sportivă în vârstă de 38 de ani a strâns o avere ce se ridică la aproximativ 9 milioane de euro, în urma carierei sale în gimnastică, dar și celei de politician.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie