Jurnalul orei 19, 14 Noiembrie
Jurnalul orei 19:00 14 noiembrie 2023, 21:48 | 1015

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Doi judecători au fost reținuți pentru 72 de ore, iar în birourile de serviciu ale altor doi magistrați au avut loc percheziții. Ce acuzații le sunt aduse acestora, vă spunem imediat!

2. Toți protopopii și stareții de mănăstiri subordonați mitropolitului Vladimir au fost convocați pentru ziua de joi, 16 noiembrie, la Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove. La ședința respectivă ar putea fi pusă în discuție inclusiv solicitarea unor preoți privind aderarea in corpore a Mitropoliei la Patriarhia Română.

3. Rata inflației continuă să scadă, arată datele Băncii Naționale. Potrivit guvernatorului Octavian Armașu, inflația a ajuns la 6,3%. Scăderea este dictată de cererea internă modestă, aprecierea ratei de schimb și diminuarea tarifelor la curent și gaz.

4. De la asaltarea tranșeelor până la luptele „din casă în casă” pentru eliberarea unui sat din mâinile inamicului. Sunt exercițiile militare pe care le aplică trupele ucrainene într-o locație secretă din mediul rural francez. Antrenamentele soldaților ucraineni au loc înainte de a fi trimiși în prima linie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie