Jurnalul orei 17, 30 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 30 ianuarie 2024, 17:55 | 645

Prezentat de Vasile Luchianu

Suspans în dosarul fostului Partid Șor în care figurează și deputata Marina Tauber, cercetată penal pentru acceptarea finanțări ilegale a formațiunii respective. După ce Curtea Constituțională a scos Partidul Șor în afara legii, completul de judecată s-a pomenit în situația că ar putea rămâne fără un condamnat în acest dosar.

Examinarea dosarelor candidaților care aspiră la fotoliul de procuror general a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor, după ce a constatat lipsa unor avize consultative, care urmau să fie remise de autoritățile de control, potrivit legii speciale. Nu e cazul de numit pe cineva doar de dragul numitului, a comentat președintele CSP.

Fata care a născut la 11 ani și pruncul ei vor primi asistența medicală și sprijinul psiho-emoțional necesar. În afară de aceasta, vor fi depuse toate eforturile ca minora, care a devenit mamă, să revină la studii. Declarațiile au fost făcute pentru Jurnal TV de avocatul poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi, care a precizat că s-a autosesizat după ce Poliția a pornit o anchetă penală pentru viol.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie