Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA "Task Force Cougar" au intrat miercuri în România
Externe 10 februarie 2022, 17:33 | 500

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului Statelor Unite ale Americii au intrat aseară în România. Președintele Klaus Iohannis a vizitat astăzi Brigada Multinațională Sud-Est, de la Craiova, unde vin militarii americani. ”NATO reprezintă, fără niciun dubiu, cea mai solidă garanţie de securitate pentru România în condiţiile acutizării riscurilor, ameninţărilor şi provocărilor la adresa securităţii europene”, a declarat liderul de la Cotroceni.

Soldații americani vor sta umăr la umăr cu aliații români atât timp cât sunt bineveniți și atât timp cât misiunea o cere. ”Nu este o misiune nouă pentru al doilea regiment de cavalerie, întrucât a mai fost în Europa”, a declarat colonelul Joe Ewers, comandantul Regimentului 2.

Joe Ewers, comandantul Regimentului 2: "Așa cum ați auzit săptămâna trecută, Departamentul de apărare al Statelor Unite a anunțat că al doilea regiment de cavalerie va merge în România ca măsură a angajamentului nostru față de alianță NATO. În spatele meu și în jurul nostru puteți vedea acele cuvinte transformate în acțiuni. Soldații noștri pregătesc mașinile noastre Stryker și alt echipament al misiunii pentru mutare și primii noștri soldații din al doilea regiment de cavalerie au ajuns în România în ultimele 24 de ore. În afară de mașinile Stryker, pe care le vedeți astăzi aici, câțiva dintre cei mai buni bărbați și cele mai bune femei ale Americii au plecat sau urmează să plece spre România în următoarele zile. Împreună ne vom asigura aliații și vom fi pregătiți să apărăm alianța NATO."

Primele elemente de tehnică militară ale detaşamentului Statelor Unite poartă denumirea "Task Force Cougar". Este vorba de militari ai Regimentului 2 Cavalerie, care vor acţiona cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialităţi din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc), scrie Agerpres.

Pentagonul a transmis săptămâna trecută că 1.000 de militari americani vor fi repoziţionaţi din Germania în România.

"Ca parte a efortului mai amplu de a demonstra angajamentul faţă de aliaţii NATO şi de a descuraja agresiunea din partea Rusiei, Statele Unite repoziţionează în România un batalion Stryker de aproximativ 1.000 de militari americani. Aceste forţe vin în completarea celor peste 900 de militari americani, care se află deja în România în cadrul sistemului obişnuit de rotaţie", arată o informare a ministerului american al Apărării.

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activități în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce, mai scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!