Jurnalul orei 19, 14 Iunie
Jurnalul orei 19:00 14 iunie 2023, 23:30 | 646

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Ședința Înaltei Curți, la care este verificată constituționalitatea Partidului Șor, a fost întreruptă din nou. La începutul săptămânii viitoare, va avea loc etapa replicilor și deliberarea pentru luarea hotărârii finale.

2. Guvernul a avizat un proiect de lege care reglementează înființarea crematoriilor umane. În prezent, din cauza lipsei unui cadru legal și a infrastructurii necesare, cetățenii moldoveni utilizează crematoriile din Ucraina și România. Ce prevede documentul, vă spunem imediat!

3. Cel puțin șase oameni au murit și mai mulți au fost răniți după ce rușii au atacat și noaptea trecută, cu rachete, orașul port Odesa, dar și localități din regiunea Donețk. Rusia şi-a intensificat atacurile nocturne asupra oraşelor ucrainene, într-un moment în care Kievul a lansat o contraofensivă.

4. Datoria pentru gaze a regiunii transnistrene a crescut cu cel puţin 1,6 miliarde de dolari și a ajuns la un nou nivel record. Datoria Tiraspolului către Gazprom a egalat datoria externă totală a Republicii Moldova. Despre ce sumă este vorba, vă spunem la știri!

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie