Dodon explică intențiile PSRM
Politic 10 aprilie 2019, 19:54 | 3659

"Oameni tupeişti, "căzuţi de pe noptieră", naţionalişti de dreapta". Astfel i-a etichetat Igor Dodon pe deputaţii Blocului ACUM Platforma DA şi PAS. În schimb, pentru PD şi Guvernul Filip, şeful statului, care s-a proclamat "liderul informal al socialiştilor", are doar cuvinte de laudă. Declaraţiile au fost făcute la un post privat de televiziune, afiliat PSRM-ului.

Igor Dodon și-a permis să dea lecții deputaţilor Blocului ACUM, folosind un limbaj mai puțin politicos.

Dodon a declarat că nu crede în succesul unor discuţii dintre PSRM şi Blocul ACUM.

În cadrul emisiunii, Igor Dodon a fost întrebat de ce socialiştii au propus-o pe Zinaida Greceanâi pentru funcţia de președinte al Parlamentului şi nu pentru cea de prim-ministru. Explicaţia e simplă, spune Dodon. El vrea să se asigure că un socialist îi va prelua atribuţiile în cazul, în care va fi din nou suspendat din funcţia de șef al statului.

Igor Dodon a mai fost întrebat ce crede despre acţiunile sociale, anunţate de Partidul Democrat. Dodon a avut doar cuvinte de laudă şi a spus că era nevoie de astfel de acţiuni şi până la campania electorală.

Şi Guvernul lucrează bine, spune Dodon.

Pe parcursul emisiunii, Igor Dodon a declarat de mai multe ori că PSRM este gata să meargă în anticipate, dacă nu-i vor fi îndeplinite condiţiile anunţate la începutul săptămânii. Dodon n-a pomenit nimic de sistemul mixt de vot şi de o eventuală schimbare a acestuia, înainte de posibile alegeri anticipate.

Opinia ta contează. Comentează!