Timp de zece zile, începând cu 1 martie, muzica va dăinui pe cele mai cunoscute scene din Chișinău și alte localități
Social 23 februarie 2023, 15:44 | 383

Celebrul festival ”Mărțișor” a ajuns la a 57-a ediție. Timp de zece zile, începând cu 1 martie, muzica va dăinui pe cele mai cunoscute scene din Chișinău, dar și din alte localități. Festivalul va începe cu trei concerte omagiale dedicate maestrului Nicolae Botgros, care a împlinit recent 70 de ani. Spectacolele vor avea loc pe 2,3 și 4 martie la Palatul Național.

Zeci de artiști de top vor urca pe scena Palatului Național și în zilele următoare ale Festivalului.

ANDREI LOCOMAN, directorul Palatului Național: "5 martie - colegii noștri de la Baletul Național „Joc” vin cu un nou program ”Reaprindeți Iubirea”. 6 martie, ora 18, avem un show al interpretei din România, Delia, „Mulțumesc, iubită mamă”. 7 martie - tradițional, proiectul ”Interetnica”, 8 martie - formația ”Zdob și Zdub” lansează un nou single, ”Floarea-soarelui”, 9 martie - revine acasă Irina Rimes."

Un amplu program are și Filarmonica Națională.

SVETLANA BIVOL, director general, Filarmonica Națională: "Avem 12 concerte în teritoriu, pe care le vor susține atât artiștii noștri, cât și cei invitați. În primul rând, Anatolie Lapicus și Iurie Mahovici vor evolua pe 1 martie la Școala de muzică din Nisporeni, pe 2 martie la Palatul de Cultură din Ungheni."

Organizatorii vorbesc de participarea la Festival a celor mai talentate colective de muzică și dans din peste opt țări.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: "Anul acesta vrem să punem accent pe evenimentele care vor avea loc în teritoriu, în alte localități, nu doar în Chișinău."

Prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică “Mărţişor” a avut loc în anul 1966. De atunci încoace, Chișinăul devine în primele zece zile ale lunii martie un adevărat centru cultural. Pentru organizarea ediției curente, Ministerul Culturii a alocat peste 2,5 milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!