Jurnalul orei 19, 13 Iunie
Jurnalul orei 19:00 13 iunie 2023, 21:35 | 750

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Curtea Constituțională a terminat examinarea dosarului privind verificarea constituționalității Partidului Șor, dar nu a anunțat decizia finală privind soarta acestei formațiuni politice. Ședința Înaltei Curți va continua mâine.

2. În Republica Moldova va apărea un tribunal anticorupție. Anunțul a fost făcut astăzi de administrația prezidențială, care a precizat că este deschisă pentru comentarii și dezbateri. Ce salarii vor avea cei 15 judecători, implicați în activitatea tribunalului, vă spunem imediat!

3. Unsprezece oameni au murit și alți 28 au fost răniți, după ce rușii au atacat cu rachete, noaptea trecută, orașul Krivoi Rog, din regiunea Dnipropetrovsk. Rachetele au lovit un bloc de locuințe. Cum a reacționat preşedintele, Voldomir Zelenski, care este originar din Krivoi Rog, vedeți la știri!

4. Se împlinesc 82 de ani de la primul val de deportări din Basarabia și Bucovina de Nord, organizate și desfășurate de către regimul stalinist. Conducerea de la Chișinău a comparat represiunile din acea perioadă cu războiul din Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie