Judecătorii șoferilor, luați în vizor
Social 14 august 2023, 19:38 | 541

Judecătorii, care au examinat în ultimii cinci ani dosarele șoferilor vinovați de producerea accidenelor rutiere, vor da explicații referitor la deciziile pe care le-au luat. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul ședinței Guvernului. Sarcina de a-i identifica pe acești magistrați i-a revenit ministrului de Interne, Adrian Efros. Se întâmplă în contextul în care, în ultima perioadă, șoferi cu antecedente penale au cauzat accidente grave, soldate cu decese.

DORIN RECEAN, premierul Republicii Moldova: "Domnule Efros, am să vă rog, pentru ultimii cinci ani, o analiză cap-coadă la toate accidentele rutiere, care au sfârșit cu decese și situații grave, să vedem care sunt antecedentele acestor șoferi și cine sunt concret judecătorii, care au judecat aceste cazuri și prima dată, și a doua oară, și a treia când au fost accidentele grave."

În luna iulie curent, un șofer care figurează în mai multe dosare penale, inclusiv pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, a provocat un accident în lanț, în sectorul Botanica al capitalei. În urma carambolului, o femeie de 29 de ani, mamă a doi copii, a murit pe patul de spital. Șoferul care s-ar face vinovat a fugit de la locul impactului, fiind găsit peste aproape o săptămână de la producerea accidentului. În prezent, acesta se află în arest preventiv, în penitenciar.

Un alt caz, care a zguduit societatea, îl vizează pe un alt șofer iresponsabil. Acesta a lovit doi bicicliști, în apropiere de Stăuceni, în luna februarie curent. În urma impactului, unul dintre copii a decedat la spital, iar celălalt s-a ales cu traumatisme. Bărbatul nu avea permis de conducere. Documentul a fost suspendat după ce șoferul a fost prins la volan în stare de ebrietate. După decesul minorului, bărbatul a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare.

Opinia ta contează. Comentează!