Violențe pe străzile Barcelonei
Externe 15 octombrie 2019, 17:49 | 1029

Orașul Barcelona fierbe! Mii de oameni au ieșit în stradă nemulțumiți de decizia Curții Supreme a Spaniei, care i-a condamnat la închisoare pe nouă lideri separatiști catalani. Manifestațiile au degenerat în violențe cu forțele de ordine. Aproape 100 de oameni au fost răniți. În aceste condiții, Chișinăul a emis o alertă de călătorie în Barcelona.

Marile bulevarde din orașul Barcelona au fost blocate de mii de manifestanți, care au fluturat pancarte cu mesajul „Eliberați prizonierii politici”.

Protestatarii au blocat traficul rutier spre Aeroportul El Prat, iar ulterior au pătruns și într-unul dintre terminale. În consecință, aproape 100 de zboruri au fost anulate. Intervenția forțelor de ordine a încins și mai mult spiritele.

Autoritățile de la Madrid au făcut apel la calm și s-au declarat gata să discute cu reprezentanții regiunii separatiste.

Reprezentanții manifestanților au anunțat însă că un dialog cu Madridul va fi posibil numai după ce liderii separatiști condamnați la închisoare în dosarul referendumului pentru independența Cataloniei, din 2017, nu vor fi amnistiați. Până atunci, anunță proteste masive. În aceste condiții, Ministerul de Externe de la Chișinău a emis o avertizare de călătorie, întrucât manifestațiile ar putea perturba grav traficul rutier și cel aerian, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât și în regiunea din vecinătate. 

Opinia ta contează. Comentează!