Revin temperaturile caniculare
Social 15 august 2023, 19:58 | 317

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. Avertizarea este valabilă până luni, 21 august. Pe arii extinse, gradațiile în termometre vor crește până la 36 de grade Celsius, iar noaptea temperatura aerului va oscila între 16 și 20 de grade. Astăzi, în capitală s-au înregistrat 35 de grade Celsius, iar mâine zăpușeala va spori.

Ne aşteaptă o săptămână de foc. Autoritățile recomandă cetățenilor să evite expunerea prelungită la soare între ora 11.00 și 18.00, să poarte pălării de soare, haine lejere din fibre naturale, de culori deschise, să bea zilnic între 1,5 și doi litri de lichide, să evite consumul excesiv de cafea, dar și consumului de băuturi alcoolice. De asemenea, oamenii ar trebui să consume fructe și legume proaspete.

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de caniculă, în cele mai aglomerate zone ale orașului, continuă să fie distribuită apă rece. Astfel, pe mai multe adrese din capitală sunt disponibile dozatoare cu apă, unde cetățenii pot să se hidrateze, dar și să beneficieze de ajutor medical.

Reprezentații Serviciul Hidrometeorologic de Stat susțin că Republica Moldova este expusă unui val de temperaturi ridicate, care vine din Africa și afectează întreg continentul european.

GHENADIE ROȘCA - specialist al Serviciului: "Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă pentru intervalul 15-21 august. Ne așteptă în această perioadă valori termice între 31 și 36 de grade celsius. Cele mai mari temperaturi vor fi în partea de sud și partea centrală, iar în partea de nord, temperaturile vor fi ușor mai scăzute, dar oricum și acolo se va atesta caniculă."

Potrivit Serviciului Hidrometeorolgic de Stat, după data de 22 august se așteaptă precipitații atmosferice însoțite de descărcări electrice.

Opinia ta contează. Comentează!