150 de locuitori ai Chișinăului au fost premiați astăzi la „Gala cititorului”
Social 21 noiembrie 2019, 19:53 | 1844

Iubitorii de carte au fost premiați astăzi la „Gala cititorului”, organizată de Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău. Mai impresionați au fost cei mici, care au lăsat telefoanele și tabletele și au pus mâna pe carte. Cât de importantă este această ocupație pentru copii și adulți a aflat colega noastră Eugenia Apostu.

Pentru a-i face pe copii, adolescenți și adulți să citească cât mai mult a fost gândită o astfel de gală, spune Mariana Harjevschi, directoarea Bibliotecii ”Bogdan Petriceicu Hașdeu”.

Liliana Juc, șefa filialei „Târgoviște” a Bibliotecii „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, spune că anul acesta printre cititori sunt și adolescenți, și adulți.

Dacă cei mici au ales „Prietenii mei dragi” de Eugen Doga, atunci adolescenții au optat pentru „Gradina de sticlă”, semnată de Tatiana Țâbuleac.

Pe tot parcursul anului, în toate filialele Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu” au fost organizate prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii și mai multe ore de lectură. La actuala ediție a galei au fost premiați 150 cei mai activi cititori. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie