Jurnalul orei 15, 25 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 25 decembrie 2023, 15:46 | 984

Prezentat de Călin Jucovschi

În multe lăcașuri de cult au fost oficiate astăzi slujbe de Crăciun, la care au participat adulți si copii deopotrivă. Lumea s-a rugat de bine cu ocazia Nașterii lui Hristos și la biserica „Sf. Teodora de la Sihla”. Cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi, l-au cinstit astăzi pe Sf. Ierarh Spiridon.

Copiii și adulții pot să exploreze Chișinăul cu troleibuzul turistic, care a pornit pe străzile orașului și o va face tot așa, pe toată durata sărbătorilor. Traseul începe de la Arcul de Triumf și se încheie la Primărie. La finalul călătoriei, micii pasageri primesc daruri de la Moș Crăciun, toată lumea fiind încântată de această oportunitate. Proiectul „Descoperă orașul cu Moș Crăciun" a ajuns la cea de-a treia ediție.

Marin și Mariana Pâslăraș din satul Prăjila, raionul Florești, s-au cunoscut din întâmplare, în 2007. Peste jumătate de an au jucat nunta. Cresc și educă... zece copii! Familia are acum o casă modestă, unde domină căldura și pacea, dar nu tot timpul a fost așa. Marin și Mariana au cunoscut adevărate clipe de groază în august, când le-a ars casa. Oamenii au rămas fără nimic, dar nu au disperat și au mers înainte, înfruntând lipsurile. Istoria lor ne-a sensibilizat. Am decis să aducem în familia Pâslăraș magia sărbătorilor de iarnă împreună cu Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, partenerul campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie