Fenosa, preluată de un miliardar ceh
Economic 20 august 2019, 21:20 | 2874

Beneficiarul final al companiei „Duet Private Equity Limited”, care a cumpărat întreprinderile „Red Union Fenosa” și „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” de la grupul energetic spaniol „Naturgy” este un miliardar din Cehia. Declarația a fost făcută astăzi de către ministrul Economiei Vadim Brânzan, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Brânzan, cumpărătorul a promis că nu va înstrăina activele de la „Union Fenosa” fără acordul Consiliului Suprem de Securitate.

Vadim Brânzan vrea ca un acord similar să fie semnat și cu noul proprietar al companiei „Avia Invest”, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău. În contextul scumpirii curentului, Brânzan a anunțat că Guvernul examinează posibilitatea acordării unui ajutor financiar pentru persoanele cu venituri mici.

Vadim Brânzan crede că scumpirea energiei electrice trebuia să fie făcută în urmă cu jumătate de an.

Ministrul Economiei a precizat că operatorii din sectorul energetic vor fi supuși unui audit și solicită ANRE să elaboreze un mecanism privind formarea tarifelor. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat, la sfârșitul săptămânii trecute, tarifele pentru energia electrică. 

Opinia ta contează. Comentează!