Au parcare, dar nu o pot folosi
Social 14 noiembrie 2019, 17:57 | 1404

Procuratura Generală are motiv de bucurie. Instituția va putea gestiona iar terenul de peste 20 de ari, din spatele sediului, care în 2017 a fost transmis în folosința Partidului Democrat, printr-o decizie a fostului procuror general, Eduard Harunjen. Hotărârea de Guvern din 2018, prin care Procuratura Generală a fost deposedată de terenul adiacent, a fost abrogată ieri, în ultima ședință a Guvernului Sandu.

Am încercat să vorbim cu cineva din serviciul de pază al vechiului sediu PD. Nimeni însă nu ne-a deschis ușa, deși am sunat cu insistență.

Am mers la Procuratura Generală să obținem o reacție. Ofițerul de serviciu ne-a spus că nu cunoaște absolut nimic despre acest subiect.

Ofițerul ne-a spus că va veni să discute cu noi un responsabil din instituție. La scurt timp însă reprezentantul Serviciului de presă ne-a comunicat telefonic că persoana responsabilă astăzi nu este pe loc. În schimb, a comentat subiectul despre parcarea restituită procuraturii.

Am încercat să aflăm de la Cancelaria de Stat ce presupune procedura. Secretarul general al Guvernului și-a prezentat astăzi demisia în urma căderii Guvernului Maia Sandu, iar din anticameră nu ne-au putut oferi un răspuns. Precizăm că anterior, potrivit unei decizii a Guvernului Filip, terenul din spatele Procuraturii Generale de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a trecut în proprietatea Partidului Democrat. Marți, 12 noiembrie, înainte de căderea Guvernului Sandu, în baza unei noi hotărâri aprobată de executiv, respectivul lot a trecut în proprietatea statului. În vară, după schimbarea puterii, dar și după ce fostul președinte al PD, Vladimir Plahotniuc, a părăsit partidul, formațiunea a fost nevoită să elibereze sediul de lux pe strada Armenească din motiv că nu-și permite să-l întrețină. Astfel, Partidul Democrat a revenit în vechiul sediu, folosit acum aproximativ doi ani, de pe strada Tighina. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie