Jurnalul orei 19, 18 August
Jurnalul orei 19:00 18 august 2023, 20:02 | 1052

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. 18 deputați PAS, directorul adjunct al Poliției de Frontieră, dar și directorul Asociației Presei Independente au primit interdicția de a intra în Federația Rusă. Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat astăzi la sediul Ministerului rus de Externe. Detalii, imediat!

2. Dacă autoritățile de la Kiev nu vor începe negocierile cu Federația Rusia, trupele rusești vor tăia accesul Ucrainei din partea Republicii Moldova și regiunii transnistrene. Declarația a fost făcută de către liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko. Care a fost replica autorităților de la Chișinău, aflați la știri!

3. Securitatea energetică a țării a fost principalul subiect discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Misiunea prioritară a autorităților este să evite, în perioada rece a anului, o criză a gazelor naturale sau a energiei electrice.

4. O clădire din centrul Moscovei a fost atacată cu drone. Explozii au fost auzite în cartierul de afaceri al oraşului, iar aeroportul Vnukovo a fost închis. Ce s-a întâmplat în largul portului Sevastopol, din Crimeea ocupată, vă spunem în câteva minute!

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie