Un nou atac masiv al Rusiei asupra Kievului
Externe 18 mai 2023, 19:46 | 489

Rusia continuă să lovească Ucraina cu rachete. O persoană a murit asăzi în urma unui bombardament lansat asupra orașului Harkov. În noaptea de miercuri spre joi, un atac fără precedent a zguduit Kievul și alte orașe, iar în Odesa cel puțin un om a murit, scrie France 24. Suntem în ziua cu numărul 449 de când Rusia a declanșat un război neprovocat în Ucraina.

Este cel mai recent atac al Rusiei asupra Kievului, care a eșuat în a lovi capitala Ucrainei. Resturi de rachetă pot fi văzute pe străzi după ce orașul a fost atacat din aer de Moscova pentru a noua oară în această lună, notează France 24. Autoritățile ucrainene au declarat că au doborât 29 de rachete de croazieră din 30 lansate pe teritoriul întregii țări. Locuitorii din Kiev au fost zguduiți.

Resturile de rachetă în cădere au cauzat două incendii în Kiev. Explozii au fost auzite și în alte trei regiuni ale țării. Oficialii au declarat că în Odesa, o persoană a fost ucisă și altele două au fost rănite în urma atacului. Acum câteva zile, sistemul antiaerian al Ucrainei a interceptat un atac intens asupra Kievului, în care au fost implicate șase rachete supersonice ruse Kinjal.

Atacurile sunt intensificate de Kremlin pe măsură ce Kievul se pregătește să lanseze o contraofensivă în vederea eliberării teritoriilor ucrainene ocupate de invadatorii ruși. Imaginile cu drona publicate astăzi de Reuters prezintă o clădire rezidențială lovită de un foc intens de artilerie în Bahmut, în timp ce armata ucraineană a declarat că a făcut noi progrese în orașul din estul țării și că Rusia continuă să trimită acolo noi unități.

După un turneu de trei zile în patru capitale europene, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a revenit la Kiev cu promisiuni de mai mult sprijin pentru țara sa în vederea apărării.

Opinia ta contează. Comentează!