Au cerut control judiciar pentru Petic
Social 17 iulie 2019, 21:08 | 1667

Astăzi a avut loc o nouă ședință în cazul ofițerului în rezervă al Poliției de Frontieră Gheorghe Petic, cercetat pentru viol. Avocații au cerut instanței eliberarea lui din penitenciar și plasarea sub control judiciar. Completul de judecată a respins însă demersul apărătorilor. În semn de protest, Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată și a mers până în fața Curții de Apel Chișinău, unde a fost înconjurat de susținătorii săi.

În semn de protest față de decizia instanței, Gheorghe Petic a părăsit sala de judecată.

După ce a ieșit din sala de judecată, Petic a mers în fața Curții de Apel Chișinău, acolo unde se adunaseră mai mulți susținători de-ai săi.

Avocatul Anatolie Istrate susține că Gheorghe Petic a recurs la acest gest din cauza emoțiilor, întrucât solicitarea apărării a fost respinsă și declarată inadmisibilă.

La Curtea de Apel Chișinău au fost și deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS Chiril Moțpan și Inga Grigoriu. În fața susținătorilor săi, Gheorghe Petic a mai anunțat că va cere recuzarea completul de judecători care a respins cererea apărătorilor săi. O solicitare în acest sens va fi formulată mâine de avocații săi în cadrul altei ședințe de judecată. Ulterior, Petic a fost dus de polițiști la Penitenciarul nr. 13. 

Opinia ta contează. Comentează!