Jurnalul orei 17, 9 Februarie
Jurnalul orei 17:00 9 februarie 2024, 17:36 | 697

Prezentat de Vasile Luchianu

Poliţia a deschis un dosar penal în cazul incendiului produs ieri la Centrul de informare şi documentare NATO din Chişinău. Se presupune că focul a fost pornit intenționat. Reprezentanții centrului condamnă actul de incendiere şi exprimă îngrijorare în legătură cu consecinţele acestuia.

Primul capitol care dă startul evaluării legislației Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană este cel al Justiției. Declarația a fost făcută de vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, care a făcut bilanțul vizitei sale de lucru la Bruxelles. Potrivit ei, Republica Moldova a intrat în prima etapă de lucru tehnic pentru aderarea la blocul comunitar, iar pe parcursul următoarelor patru luni, vor urma ședințe de evaluare a legislației europene. Gherasimov a precizat că este un proces de durată, care necesită eforturi pe domenii clare, împărțite în 33 de capitole.

Riscurile unor atacuri cibernetice și metodele de combatere a acestora sunt examinate astăzi la Chișinău, unde au venit și experți din străinătate. În cadrul evenimentului s-a anunțat despre lansarea a două instituții, care vor avea un rol esențial în prevenirea amenințărilor cibernetice. Moldova Cybersecurity Forum 2024 a adunat peste 500 de participanți.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie